tjo og hei


 


 

Det har vært en lang og seig dag på skolen med møter om det ene og det andre. Vi har veldig mye å gjøre for tiden, og det nærmer seg praksis. Det skal bli deilig når påsken og vinterferien kommer gitt. Da jeg kom hjem trodde jeg macen min skulle si takk og farvel da skjermen ikke fungerte på en stund .. Heldigvis gikk den på igjen! Jeg har vel egentlig ikke gjort noe fornuftig siden da, så nå tror jeg at jeg skal ta meg en tur på trening for å våkne litt. I kveld blir det å legge seg tidlig da vi drar på skitur med kroppsøvingen i morgen. Gleder meg! Ha en kjempe fin kveld. Hva har du gjort i dag?


Mondays

 

En hektisk dag er endelig over! Startet dagen med litt skolearbeid før jeg gikk på trening. Etter en god beinøkt i går, var det deilig med en rolig LISS trening i dag. Da jeg kom hjem etterpå måtte jeg smøre meg niste i en fei og komme meg på jobb. Der var det utrolig nok kjempe travelt, og jeg endte opp med å gå hjem en halvtime etter stengetid. Men det var veldig gøy da, elsker når det skjer ting. Til kvelds laget jeg meg en smoothie bowl av blåbær, bringebær, yoghurt, juice og banan. På toppen hadde jeg frukt, chiafrø og kokosflak. Yummi! Nå er jeg klar for en god natt søvn. 

 Ha en kjempe god uke dere! 

 


REN - ansiktspleie

Processed with VSCOcam with a6 preset

 

 

Har akkurat gått til innkjøp av REN sin dag og nattkrem i håp om at de kan være bra for huden min. Til nå liker jeg den veldig godt, da den absorberer fort og huden føles myk! Jeg er likevel spent på langtidsresultatet. Har du erfaring med dette merket, i så fall hva mener du om det? 

 


For hva er vel jeg verdt?

Jeg er ikke født enda. Det er ikke sikkert jeg blir det heller. Jeg er helt frisk, men får jeg leve? 

 


 

For hva betyr vel fosterets stemme?

 

Det har ingen rettigheter. Jeg kan ikke tro at det skal være mulig å drepe et friskt foster, fordi man ikke ønsker tvillinger eller flerlinger. Jeg kan ikke forstå hvorfor man velger å gjøre dette heller. Det jeg kan forstå er at foreldre som ikke har mulighet til å få barn ønsker medisinsk hjelp. Det er helt fantastisk at det er mulig! At leger setter inn flere embryoer enn nødvendig for å øke sjansen - bør ikke være normal praksis da det øker sannsynligheten for at moren blir gravid med tvillinger eller flerlinger. Embryo er det tidligste stadiet til et foster - et befruktet egg. Mange velger da å abortere bort det fosteret en ikke ønsker. Dette er sykt, fordi det heller ikke øker sannsynligheten for at det kommer det gjenværende barnet til gode. Det øker faktisk sannsynligheten for for tidlig fødsel...  

 

Da abortloven ble vedtatt på 1970 tallet var ikke dette teknisk mulig. Sykehusene i Norge har ulik praksis på dette i dag, da loven vårs er uklar. Dette bør det gjøres noe med! Jeg har to søsken som er tvillinger. Jeg kunne aldri ha ofret den ene for den andre. Jeg er enig med Ole Didrik Saugstad, fosteret bør ha verdi og rettigheter - og dette må inn i loven. 

 

 

Kilde: Saugstad, Ole Didrik. 2006. Ikke-selektiv fosterreduksjon er malpraksis. 


VSCO magi

Processed with VSCOcam with 4 preset

Processed with VSCOcam with 4 preset

Denne helgen fikk jeg i oppdrag å ta bilder av NX3300 for Elite Foto. Og på lørdagen kom jeg over noen nydelige blomster som jeg tenkte hadde vært perfekt til denne type produktfoto. Bildene over er tatt med iphone, så dette er ikke de aktuelle bildene, til tross for at jeg syns de ble veldig fine. Noen ganger skulle jeg ønske at jeg var like god i Photoshop, som med VSCO redigeringsapp.. Ett tastetrykk, og stemningen jeg ønsket i bildet var satt. Jeg brukte lyset fra vinduet, også holdt jeg en refleksskjerm i den ene hånden og kameraet i den andre mens jeg stod og bøyde meg over motivet. Fikk litt hjelp av Torjus innimellom heldigvis. Det var litt utfordrende, men også veldig gøy. Det blir spennende og se om det blir flere oppdrag fremover. Jeg lukter ansvar for Instagramkonto... 


Våknet til et vintereventyr

 

 

 
I dag våknet jeg til en fantastisk utsikt. Jeg spiste frukost, ladet kameraet og gikk en tur opp til Sandviksfjellet for å ta noen vinterbilder. Det var eventyrlig vakkert! Da jeg kom hjem klarte jeg ikke å la dem ligge. Med nytraktet kaffe og et ullpledd rundt meg, satte jeg i gang med redigering i Lightroom. Og slik ble resultatet. Jeg likte veldig godt stemningen i bildene. Tiden flyr når jeg sitter og redigerer, så nå er det på tide å skifte kanal - det var egentlig skolearbeid jeg skulle bruke tiden på i dag. Hehe, sånn kan det gå! Hvis noen er interessert i hvordan jeg redigerer bildene kan dere si i fra i kommentarfeltet. Tommel opp! 


bedtime

 

Da var det endelig nattestid. Det har vært en lang dag bestående av jobb, trening og skole! Jeg har sett for meg denne himmelske sengen min siden jeg forlot den i dag morges. Jeg ble forresten satt skikkelig på prøve på treningsøkten i dag, da vi skulle ta commandos og mountain climbers med pushup. .. Jeg døde litt. Etter treningen dro vi på ekskursjon i bergen moské. Det var veldig interessant og få stille spørsmål til en imam. Etter å ha vært der fikk jeg slappet av litt på hybelen før jeg dro på jobb. Håper du har hatt en god dag! Vi ses.


Våg å si noe

Å drive en blogg uten mål og mening er ikke en lett sak. Mitt tidligere innlegg viste meg akkurat det. Å dele tankene sine med omverden er litt skummelt da de liksom er private og var et steg utenfor min komfortsone. Men, hvis vi ikke tør å si noe kan man heller ikke endre noe - derfor valgte jeg å være litt personlig. Så jeg vil bare si tusen takk for alle positive tilbakemeldinger jeg fikk på sist innlegg. Det var ikke forventet i det hele tatt, og det gav meg et hyggelig spark i ræva. 

 

 

I dag har jeg vært på skolen, på trening, og ligger nå paff i sengen og drikker meg skjelven på kaffe. Ha en nydelig tirsdag dere! 

 


noen tanker 

Har en tendens til å bli litt tankefull på nattestid.. Så her kommer noen personlige tanker knyttet til et møte jeg var på i går. 

 

Det er så fort gjort å bli så opptatt av det terrenget man tråkker og lever i. Det er ikke til å stikke under en stol at jeg blir utrolig påvirket av det samfunnet vi lever i, akkurat som du. Jeg kjenner på kroppspresset, presset om å være bra nok, prestere og få det til. Ønsket om å bli likt, sett og anerkjent. For noen år tilbake brydde jeg meg svært lite om hva andre syntes, eller hva andre tenkte om meg - Jeg elsket meg selv! Jeg var fornøyd akkurat slik som jeg var. Det var deilig det! Dette skyldes nok flere ting, men jeg tror likevel at Instagram og sosiale medier er en av grunnene til at jeg er i ferd med å gå i den andre retningen. Det vil si at jeg i mye større grad er kritisk til meg selv. Det er jo ikke så rart når jeg uten å tenke meg om scroller på den navla iphonen når jeg står opp, når jeg legger meg, og til og med når jeg sitter på do. Hva feiler det meg? Så mens andre flykter for å berge livet, lever i fattigdom, elendighet og krig - driver vi med selvrealisering..  Selv om dette er et behov vi mennesker har når vi har alt annet, føles det så feil..

 

Jeg følte meg fin, helt til jeg så noen som var mye finere en meg på Instagram på en måte.. Hehe! Det er så idotisk. Vi er alle fine på hver vår måte. Og selv om det ser ut som det finnes perfekte mennesker på Instagram, er det ikke slik i virkeligheten. Ikke for noen. Så hvorfor ikke begynne å fokusere på noe som er langt mer viktigere enn seg selv? Jeg var på møte i går, og følte meg utfordret til å bli et bedre menneske i levemåte. Med det mener jeg blant annet å fokusere mindre på alt dette som vi strever med på jorden, og heller løfte blikket og glede oss over livet som kommer. Hvis du tror da, selvfølgelig. Hvis vi snakker om EVIGHETEN, blir kanskje våre små problem ikke så viktige likevel..


hits